11.5 C
Tirana
E premte, 1 Mars 2024

Situata në kaskadën e Drinit – Rezerva energjetike, 55% më pak se korriku. Niveli i Fierzës, i njëjtë me 2 muaj më parë

Duhen Lexuar

436 GWh energji është rezerva energjetike në Kaskadën e Drinit në javën e parë të nëntorit, duke mbetur në nivelin e 55% më pak në raport me muajin korrik të këtij viti. Të dhënat janë publikuar nga Korporata Elektorenergjetike Shqiptare, që gjithashtu bën me dije se liqeni i Fierzës është në kuotën e 267.37 metra, nivel thujase i njëjtë me fillimin e muajit shtator, kur u shënua një tendencë në rënie në raport me korrikun.

Përgjysmimi i rezervës energjetike është i ngjashëëm me atë të vitit të kaluar, ku në fundin e muajit maj 2021 rezultoi në nivelin maksimal prej 1 520 GWh dhe në fund të muajt gusht kjo rezervë energjitike shkoi në 628 GWh. Ndërkohë që, mosruajtja  er e zeverës hidrike është kritikuar nga Enti Rregullator i Energjisë, pasi ruajtja  esaj përbën një garanci për sigurinë energjetike të vendit.

Ndërkaq, teksa për muajin tetor e deri më tani rezerva ka mbetur në nivele të pandryshuar, KESH ka kryer një sërë proceduraacsh tenderuese për blerjen e energjisë elektrike. Blerja e fundit u bë në fillim të muajit nëntor, duke shpenzuar në total 7.6 mln euro.

Këto blerje janë kryer me çmime më të ulta, duke qenë se tendeca e çmimeve në bursat ndërkomëbatre ka qenë në rënie, për shkak të uljes së çmimit të gazit.  Së bashku me blerjet për nëntorin, fatura për blerjen e energjisë që nga fillimi i vitit shkon në rreth 351 mln euro.

Ola Mitre / SCAN

 


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit