6.5 C
Tirana
E premte, 23 Shkurt 2024

Start-up i cili ka bere miliarda per UiPath dhe Zoom

UiPath, Confluent, Zoom, Okta, Couchbase, Medallia dhe Datadog kane te pakten dy gjera te perbashketa me njera-tjetren: jane listuar me sukses ne burse dhe kane perdorur "Clari".

Duhen Lexuar

Clari eshte nje startup i cili ofron per kompanite e tjera nje platforme me ane te se ciles i ndihmon ato te bejne nje parashikim sa me afer realitetit te te ardhurave te tyre. Any Byrne, CEO i Clari deklaron se ka ndihmuar 21 start-up-e te listohen ne burse qe prej vitit 2016 deri me sot – duke perfshire ketu edhe kompanite e siperpermendura.
Nderkohe qe Clari po shikon mundesine per tu listuar edhe vete ne burse, eshte edhe duke pare mundesine e zgjerimit te aktiviteteve te saj edhe ne fusha te tjera, sic mund te jete marketingu apo rinovimi produkteve, duke pasur si qellim te ndihmoje kompanite te zgjerimin e aktiviteteve te tyre dhe rritjen e portofolit te klienteve.
“Kompanite te cilat marrin financime masive ose listohen ne burse, perdorin platformen tone per te gjeneruar me shume rritje, eficience dhe parashikueshmerine e tyre”, tha Byrne per Protocol.

Se fundi, Clari ka mbledhur rreth 150 milione dollare ne nje vleresim prej 1.6 miliarde dollaresh, duke pare nje trefishim te vleresimit te saj qe nga vleresimi i serise D i kryer ne vitin 2019.
Eshte e rendesishme qe nje kompani e cila ofron sherbime softuerike per ndermarrje dhe kompani te tjera, te arrije te ardhura vjetore te perseritura e te pervitshme prej 100 milione dollaresh. Ky eshte nje sinjal i forte per te ardhmen e kompanise qe tregon se ka prespektive per te ardhura te vazhdueshme, si dhe eshte nje shenje e forte se nje listim i mundshem ne burse po pergatitet – gje qe edhe investitoret e duan.

Me sa duket, per Clari-n nuk do te jete nje problem mungesa e kapitalit pasi edhe vete CEO, Byrne, ne intervisten e tij e konsideroi mjedisin aktual te financimi si “gjene me te cmendur qe ka pare ndonjehere”. Ne anen tjeter kompania duhet te zhvillohet me nje shpejtesi te mjaftueshme per te qene konkurent ne treg dhe per ti bere balle “lojtareve” te tjere te sektorit. Duke ecur me kete qellim, Clari ka pasur 300 te punesuar ne Mars 2021 dhe plani eshte qe stafi te dyfishohet deri ne fund te ketij viti, duke ecur ne proporcion te drejte me te ardhurat qe synon dhe parashikon

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit