30.5 C
Tirana
E hënë, 24 Qershor 2024

Inteligjenca Artificiale kërkon të qeverisë Danimarkën

Duhen Lexuar

Zbatimi i inteligjencës artificiale (AI) në një mori procesesh në jetën tonë po bëhet gjithnjë e më i shpeshtë. Tani, Leader Lars, një sistem i zhvilluar nga Computer Lars dhe organizata jofitimprurëse MindFuture, synon të qeverisë Danimarkën.

Majin e kaluar, përgjegjësit për projektin themeluan Partinë Sintetike të Danimarkës dhe vendosën Liderin Lars si udhëheqës të saj. Në një intervistë në revistën “Vice”, krijuesit e saj kanë saktësuar se inteligjenca artificiale është trajnuar me programet elektorale të partive daneze që nuk kanë marrë asnjëherë përfaqësim parlamentar që nga viti 1970.

Sipas tyre, synohet që të ketë një program elektoral që përfaqëson vlerat e 20% të danezëve që nuk votuan në zgjedhjet e fundit. Për më tepër, inteligjenca artificiale vazhdon të fitojë njohuri për nevojat njerëzore përmes ndërveprimeve të vazhdueshme me njerëzit në platformën Discord.

avatar 1 1280x720

Inteligjenca artificiale krijon një “avatar”, sëmundjet tona mund të studiohen pa zbuluar identitetin tonë

Që kjo inteligjencë artificiale të kandidojë në zgjedhjet e përgjithshme daneze këtë nëntor, Partia Sintetike Daneze duhet të mbledhë të paktën 20 000 firma. Nëse do t’ia arrijë, kjo parti do të paraqesë një kandidat njeri në listat e tij. Megjithatë, vendimet e partisë nuk do të merreshin nga ai person, por nga inteligjenca artificiale.

Konkretisht, themeluesi i partisë, Asker Staunaes, ka saktësuar se “do të ishte inteligjenca artificiale ajo që do të drejtonte politikat, agjendën dhe njerëzit do të vepronin si interpretues të programit”.

Ndër propozimet e Partisë Sintetike të Danimarkës është edhe që të ardhurat bazë për person të jenë 100 000 korona në muaj (13,443 euro në muaj për banor). Kjo shifër është trefishi i pagës mesatare në Danimarkë, e cila aktualisht është rreth 5000 euro.

Përveç kësaj, inteligjenca artificiale propozon gjithashtu krijimin e një Ministrie të Teknologjisë së Informacionit dhe Internetit, qëllimi i së cilës do të ishte promovimi i bashkëjetesës midis njerëzve dhe AI.

Nëse Partia Sintetike e Danimarkës do të jetë e suksesshme dhe e aftë të marrë pjesë në zgjedhjet zgjedhore, mund të zgjerohet edhe ndërkombëtarisht. Themeluesi i saj ka theksuar se ata janë “në bisedime me njerëz nga Kolumbia, Franca dhe Moldavia për krijimin e versioneve të tjera lokale të Partisë Sintetike, në mënyrë që të mund të kemi një formë të Partisë Sintetike Ndërkombëtare”.

Burimi: A2 CNN

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit

WallStreet.al Deshirojme tju informojme per cdo artikull te ri qe publikojme ne web.
Dismiss
Allow Notifications