30.5 C
Tirana
E shtunë, 20 Korrik 2024

Dëshironi të kaloni vitet tuaja të arta në Europë? Këto janë vendet me vizat më të mira të pensionit!

Duhen Lexuar

Moti i ngrohtë, pa stres dhe një standard i mirë jetese janë gjithçka që secili prej nesh mund të dëshirojë në vitet e arta të jetës. Por zhvendosja në një vend tjetër kërkon disa kërkime dhe planifikim sidomos prej faktit se ka shumë opsione për viza që u drejtohen njerëzve në moshë pune.

Kjo nuk do të thotë se nuk ka zgjedhje të disponueshme për ata që kërkojnë të lëvizin jashtë vendit më vonë në jetë. Këtu janë disa nga opsionet më të mira të vizave europiane për pensionistët, të renditura sipas të ardhurave që do t’u nevojitet për të aplikuar.

  1. Vizë Qëndrimi me Zgjedhje e Italisë

Italia është një vend popullor për njerëzit që të kalojnë vitet e tyre të arta dhe ka opsione vizash të dizajnuara posaçërisht për t’ju ndihmuar ta bëni këtë.

Kërkesat për vizën e qëndrimit me zgjedhje e Italisë janë pak më të vështira për t’u përmbushur se të tjerët deri më tani në këtë listë. Për të aplikuar do t’ju duhet të ardhura pasive prej 31,000 euro në vit. Ju nuk mund të punoni kur jeni rezident në vend me këtë vizë – as nga distanca për një kompani jashtë shtetit.

Një vizë qëndrimi me zgjedhje është e vlefshme për një vit dhe mund të rinovohet deri në katër vjet. Pasi të keni qenë në vend për pesë vjet, mund të aplikoni për qëndrim të përhershëm. Është një nga llojet më të rregulluara të vizave që do të thotë se ka të ngjarë të duhen të paktën 3-6 muaj për të përpunuar aplikimin tuaj.

  1. Viza jo fitimprurëse e Spanjës

Viza jo fitimprurëse e Spanjës është një opsion për njerëzit që dëshirojnë të jetojnë pensionin në një vend. Jo aq e aksesueshme sa viza D7 e Portugalisë, Spanja kërkon që të keni të ardhura mujore prej pak më shumë se 2,150 euro ose 25,816 euro në vit. Ju nuk mund të aplikoni për një vizë jo fitimprurëse duke përdorur të ardhurat nga puna në distancë. Aplikantët do të duhet gjithashtu të provojnë se kanë mbulim të plotë të kujdesit shëndetësor që është i barabartë ose më i lartë se shërbimi shëndetësor publik i vendit.

Ju do të lejoheni të qëndroni në Spanjë për një vit pas hyrjes dhe duhet të kaloni të paktën 183 ditë në vend për të rinovuar vizën tuaj. Mund të zgjatet për katër vjet dhe pas pesë vjetësh do të mund të kërkoni një leje qëndrimi të përhershme. Kjo është e vlefshme për 10 vjet dhe do t’ju japë akses në sistemin shtetëror të kujdesit shëndetësor spanjoll dhe përfitime të tjera të disponueshme për qytetarët dhe banorët e përhershëm.

  1. Leja e Qëndrimit të Greqisë për Persona të Pavarur Financiarisht

Të tërhiqesh në Greqi mund të nënkuptojë aplikimin për një vizë që njihet zyrtarisht si “Leja e Qëndrimit për Personat e Pavarur Financiarisht”. Kërkon që të keni një të ardhur pasive minimale prej 24,000 euro/vit, por nuk mund të keni asnjë aktivitet ekonomik ose investues brenda vendit. Burimet e pranuara të të ardhurave përfshijnë pensionet, pronat me qira dhe investimet.

Nëse dëshironi të sillni bashkëshortin tuaj, do t’ju duhet 400 euro shtesë në muaj dhe 200 euro për çdo anëtar të familjes në ngarkim. Do t’ju duhet gjithashtu një marrëveshje qiraje për një pronë për një vit. Aplikanti do të duhet të sigurojë dëshmi të mbulimit mjekësor privat gjatë qëndrimit të tij në Greqi.

Kjo vizë lëshohet për dy vjet dhe mund të rinovohet në fund të kësaj periudhe. Për të mbajtur statusin tuaj të rezidencës, do t’ju duhet të qëndroni në Greqi për të paktën gjysmën e vitit.

  1. Viza e Kategorisë F të Qipros

Të kalosh pensionin duke ecur përgjatë plazheve me rërë të Qipros tingëllon si një zgjedhje tërheqëse. Viza e kategorisë F të vendit është ndoshta një nga opsionet më të mira për të kaluar vitet e tua të arta atje. Qiproja ka një nga kërkesat më të ulëta të të ardhurave në këtë listë me vetëm 9,568 euro në vit. Mund të vijë nga pensioni juaj, pronat me qira jashtë shtetit, investimet, honoraret ose dividentët, por duhet të jenë të mjaftueshme për ju dhe çdo vartës që të jetoni një jetë të denjë dhe të rehatshme. Ju gjithashtu do të duhet të merrni me qira ose të blini një pronë në vend.

  1. Programi Maltez i daljes në pension

Me mot të mirë gjatë gjithë vitit dhe një standard të lartë jetese, Malta është një vend i mrekullueshëm për të dalë në pension. Vendi ka një skemë të dedikuar të quajtur Programi Maltez i Pensionit, i cili është paksa i ndryshëm nga opsionet e tjera në këtë listë. Ju do të duhet të zotëroni një pronë në Maltë me vlerë të paktën 220,000 euro ose të merrni me qira një që kushton 8,750 euro në vit. Vini re se këto shuma mund të ndryshojnë në varësi të zonës që zgjidhni. Aplikantët do të kenë nevojë gjithashtu për sigurimin shëndetësor të lëshuar në Maltë.

Nëse vendosni të tërhiqeni me një partner, do t’ju duhet të provoni se keni një marrëdhënie të qëndrueshme. Ka edhe disa kërkesa për moshën. Nëse keni lindur më ose pas 1 janarit 1962, duhet të dilni në pension në moshën 65 vjeç. Nëse keni lindur pas kësaj, mund të jeni pak më i ri dhe të keni dalë në pension në moshën 61 vjeç. Viza kërkon që ju të mos kaloni më pak se 90 ditë vit ose më shumë se gjashtë muaj në çdo vend tjetër Shengen përveç Maltës.

  1. Viza D7 e Portugalisë

Viza D7 – ose viza me të ardhura pasive – e bën pensionimin në Portugali një opsion tërheqës për shumë shtetas jo-BE. Për t’u kualifikuar, duhet të keni të ardhura minimale mujore prej 705 euro. Kjo bazohet në pagën aktuale kombëtare në vend. Por këto të ardhura mund të jenë nga një sërë burimesh të ndryshme duke përfshirë pensionet, pronat me qira ose investimet.

Ju gjithashtu do të duhet të jeni në gjendje të provoni se keni një vend për të jetuar dhe jeni në gjendje të kaloni të paktën 16 muaj në Portugali gjatë dy viteve të para në vend. Viza D7 ka tarifa më të ulëta aplikimi se shumë viza të tjera të qëndrimit të përkohshëm dhe procesi i aplikimit zakonisht zgjat rreth gjashtë muaj. Mbajtësit e vizave D7 përfitojnë nga të njëjtat përfitime të kujdesit shëndetësor si banorët dhe qytetarët portugez.


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit

WallStreet.al Deshirojme tju informojme per cdo artikull te ri qe publikojme ne web.
Dismiss
Allow Notifications