Home Jeta & Shëndeti Kombi aziatik ku 35% e njerëzve thonë se “nuk do të udhëtojnë kurrë” më!

Kombi aziatik ku 35% e njerëzve thonë se “nuk do të udhëtojnë kurrë” më!

0
Kombi aziatik ku 35% e njerëzve thonë se “nuk do të udhëtojnë kurrë” më!

Të dhënat tregojnë se njerëzit po udhëtojnë më shpesh dhe për periudha më të gjata kohore, me shumë që planifikojnë udhëtime të mëdha këtë vit. Por ky nuk është realiteti për të gjithë. Një grup tjetër njerëzish po dalin në heshtje nga pandemia me pak ose aspak interes për të udhëtuar më.

Një studim i 16,000 të rriturve në 15 vende nga kompania globale e inteligjencës Morning Consult zbuloi se Azia është shtëpia e përqindjes më të lartë të njerëzve që thanë se “nuk do të udhëtojnë kurrë” më.

Rreth 15% e të anketuarve të Koresë së Jugut dhe 14% të të anketuarve kinezë treguan se nuk do të udhëtonin më kurrë, sipas raportit të Morning Consult “Gjendja e Udhëtimit dhe Mikpritjes” të botuar në gusht.

Amerika e Veriut nuk është shumë prapa, me 14% të të anketuarve amerikanë dhe 11% të të anketuarve meksikanë që tregojnë të njëjtën gjë. Megjithatë, asnjë vend nuk iu afrua ngurrimit të udhëtimit të shfaqur në Japoni, ku rreth 35% e të anketuarve thanë se nuk kishin ndërmend të udhëtonin përsëri.

Sondazhi pyeti për “çdo udhëtim për kohën e lirë” dhe nuk bëri dallime midis planeve të udhëtimit vendas ose ndërkombëtar, tha Lindsey Roeschke, një analist i udhëtimeve dhe mikpritjes në Morning Consult.

Të anketuarit u anketuan dy herë këtë vit: në prill dhe korrik, tha ajo. Gjatë asaj kohe, besimi i udhëtimit u rrit midis të anketuarve të tjerë japonezë, përfshirë ata që thanë se planifikojnë të udhëtojnë në tre muajt e ardhshëm (+7 pikë) si dhe 12 muajt e ardhshëm (+4 pikë).

Por në të dy sondazhet, “numri i ‘kurrë udhëtar’ … qëndroi i njëjtë në Japoni,” tha Roeschke. Edhe me synimet e udhëtimit në rritje, normat e Japonisë mbeten shumë prapa vendeve të tjera, përfshirë ato në Azinë Veriore, sipas raportit.

Rreth 45% e të anketuarve japonezë thanë se synojnë të udhëtojnë vitin e ardhshëm, krahasuar me 65% në Kinë dhe 66% në Korenë e Jugut, tregoi sondazhi. Në të kundërt, 77% e të anketuarve gjermanë thanë se planifikojnë të udhëtojnë në 12 muajt e ardhshëm.


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.