Home Jeta & Shëndeti Miratohet kredia e dytë për Qukës-Qafë Plloçë – MIE: Loti III mbyllet në 2024-ën. Bushati: Paguhet 2-fish për 1 km rrugë, gangrena e buxhetit

Miratohet kredia e dytë për Qukës-Qafë Plloçë – MIE: Loti III mbyllet në 2024-ën. Bushati: Paguhet 2-fish për 1 km rrugë, gangrena e buxhetit

0
Miratohet kredia e dytë për Qukës-Qafë Plloçë – MIE: Loti III mbyllet në 2024-ën. Bushati: Paguhet 2-fish për 1 km rrugë, gangrena e buxhetit

49 mln USD është kredia e radhës për aksin rrugor Qukës – Qafë Plloçë, që parashikohet të shkojë për punimet në lotin III.

Marrëveshja e huasë u miratua në Komisionin parlamentar të Veprimtarive Prodhuese, pas një kredi prej 56.8 mln USD, të miratuar pak javë më parë, për përfundimin e lotit I dhe II të një prej akseve, ku punimet janë zvarritur prej vitesh.

Deputetët e opozitës ngritën shqetësimin e vazhdueshëm për rritjen e kostove, duke akuzuar qeverinë se po shkatërron buxhetin, duk paguar 2-fish për 1 km rrugë.

Aksi rrugor Qukës – Qafë Plloçë ka një gjatësi totale prej 43.8 km dhe do të jetë një rrugë e kategorisë C1 ku shpejtësia e lejuar do të jetë 80 – 90 km/orë. Sipas deklaratave të bëra në komision, punimet për lotin III pritet të përfundojnë në dhjetor 2025, ndërsa loti I dhe II brenda vitit 2024.

Ola Mitre /


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.