Home Shkence & Teknologji Ndryshime në procedurat tenderuese – Përjashtohen operatorët që s’deklarojnë pronarin përfitues. Futet inteligjenca artificiale

Ndryshime në procedurat tenderuese – Përjashtohen operatorët që s’deklarojnë pronarin përfitues. Futet inteligjenca artificiale

0
Ndryshime në procedurat tenderuese – Përjashtohen operatorët që s’deklarojnë pronarin përfitues. Futet inteligjenca artificiale

Komisioni parlamentar për Ekonominë dhe Financat nisi shqyrtimin e ndryshimeve në ligjin “Për prokurimin publik”, i cili sjell një sërë risish për procedurat tenderuese. Këtu përfshihen kritere skualifikuese për operatorët ekonomikë, duke nisur nga deklarimi i pronarëve përfitues, e deri te pagat referencë për punonjësit e tyre.

Po ashtu, projektligji sjell risi edhe në drejtim të përdorimit të inteligjiencës artificiale në prokurime publike.

Ndërkaq, gjatë diskutimeve në komision vëmendje iu kushtua edhe kompanive pjesëmarrëvese në garë, që janë të regjistruara në parajsa fiskale e për pasojë nuk iu njihet pronari real.

Këto ndryshime vijnë me qëllim përafrimin e mëtejshëm të legjislacionit, me atë të Bashkimit Evropian.

Ola Mitre/


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.