Home Jeta & Shëndeti Gjykata italiane miraton ekstradimin për çështjen “Qatargate” të Parlamentit Europian!

Gjykata italiane miraton ekstradimin për çështjen “Qatargate” të Parlamentit Europian!

0
Gjykata italiane miraton ekstradimin për çështjen “Qatargate” të Parlamentit Europian!

Një i dyshuar për skandalin e madh të korrupsionit që tronditi parlamentin e Bashkimit Europian mund t’i dorëzohet Belgjikës, vendosi një gjykatë italiane.

Gjykata në qytetin verior të Brescia-s vendosi që Maria Dolores Colleoni mund të dërgohej në Belgjikë bazuar në një urdhër arresti europian që e lidh atë me skandalin përmes bashkëshortit të saj, ish-ligjvënësit të BE-së Pier Antonio Panzeri.

Gjykata në Brescia saktësoi se çdo dënim do të kryhej në Itali. Ajo tha gjithashtu në vendimin e saj se një leje për arrest shtëpiak mund të bëhet përfundimisht edhe në Belgjikë, ku prokurorët po hetojnë një plan për të shpërndarë ndikim në emër të Katarit dhe Marokut.

Prokurori Giovanni Benelli e bëri publik vendimin pa dhënë detaje, por Colleoni nuk ka gjasa të shkojë së shpejti në Belgjikë. Avokatët e saj mbrojtës kanë thënë se po shqyrtojnë një apel në gjykatën më të lartë të Italisë.

Panzeri dhe tre persona të tjerë u akuzuan më 9 dhjetor për korrupsion, pjesëmarrje në një grup kriminal dhe pastrim parash.

Prokurorët belgë po hetojnë nëse atyre “u janë paguar shuma të mëdha parash ose u janë ofruar dhurata të konsiderueshme për të ndikuar në vendimet e parlamentit”.

Akuzat se paratë dhe dhuratat janë shkëmbyer për ndikim politik janë në qendër të një prej skandaleve më të mëdha që kanë goditur Parlamentin Europian.

Ligjvënësit javën e kaluar pezulluan punën në dosjet e lidhura me Katarin dhe u zotuan të ashpërsojnë ligjet e lobimit. Katari e mohon me forcë përfshirjen e tij.


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.