Home Shkence & Teknologji Dhjetori i 2024-s, afati i fundit i aplikimit të një karikuesi universal në BE, rrezikon Apple

Dhjetori i 2024-s, afati i fundit i aplikimit të një karikuesi universal në BE, rrezikon Apple

0
Dhjetori i 2024-s, afati i fundit i aplikimit të një karikuesi universal në BE, rrezikon Apple

Bashkimi Evropian u ka dhënë kompanive më të fuqishme të prodhimit të aparateve celularë 28 dhjetorin e vitit 2024 si afatin e fundit për të aplikuar një lloj karikuesi universal.

Sipas direktivës së BE, kompani të fuqishme si Apple, që prodhon iPhone që përdorin fisha karikimi të personalizuara, nuk do të mund të shesin aparate të reja deri sa të aplikojnë karikuesin universal.

Apple është kompania më e madhe aktualisht e prodhimit të aparateve celularë dhe iPad në mbarë botën dhe aplikimi i një karikuesi universal do të nxirrte shumë nga pajisjet e saj jashtë funksionit.

Burimi: A2 CNN