Home Jeta & Shëndeti Punëtorët e kualifikuar braktisin Shqipërinë! – Jaço: Duhen masa emergjente! Ibrahimaj: Biznesi të rrisë pagat

Punëtorët e kualifikuar braktisin Shqipërinë! – Jaço: Duhen masa emergjente! Ibrahimaj: Biznesi të rrisë pagat

0
Punëtorët e kualifikuar braktisin Shqipërinë! – Jaço: Duhen masa emergjente! Ibrahimaj: Biznesi të rrisë pagat

Forca e kualifikuar punëtore po braktis vendin në kërkim të tregjeve europiane të punës, ndërkohë që bizneset po hasin çdo ditë e më shumë vështirësi për punonjës.

Dhoma Amerikane e Tregtisë ka kërkuar nga qeveria që të marrë masa për të ndaluar këtë “hemoragji”, pasi trendi i migrimit pritet të jetë shqetësues edhe vitin që vjen.

Por nga ana tjetër Ministria e Financave thekson se fenomeni i migrimit nuk ka zgjidhje, dhe këkon nga bizneset që të ofrojnë paga më të larta për të mbajtur fuqinë punëtore në vend.

Problematika e mungesës së fuqisë punëtore është ngritur vazhdimisht nga sipërmarrjet vendase në të gjithë sektorët, dhe pavarësisht politikave të ndjekura për punësim dhe aftësim deri më tani, nuk ka marrë zgjidhje.

Elisabeta Dosku /


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.