30.5 C
Tirana
E hënë, 24 Qershor 2024

Shtyhen gjobat për fiskalizimin deri në 30 qershor për biznesin e vogël

Duhen Lexuar

Deri në 30 qershor, bizneset e vogla që nuk janë fiskalizuar ende nuk do të gjobiten. Këshilli i Ministrave në mbledhjen e fundit ka marrë vendin për shtyrjen e afatit të penaliteteve, që përfundonte në 31 dhjetor të këtij viti. Nisma është ndërmarrë teksa deri në fund të këtij viti vetëm gjysma e 120 mijë bizneseve që e kanë detyrimin, janë fiskalizuar.

Ministrja e financave, Delina Ibrahimaj e dha lajmin në faqen e saj në facebook.

“Deri në datë 30 Qershor 2022 nuk do të aplikohen penalitete që rrjedhin nga zbatimi i ligjit të Fiskalizimit sipas vendimit të marrë në mbledhjen e fundit të Këshillit të Ministrave, për disa kategori tatimpaguesish:

  • tatimpaguesit e regjistruar me përgjegjësinë tatimore të tatimit të thjeshtuar mbi fitimin për biznesin e vogël dhe që nuk janë të regjistruar për TVSH-në, të cilët kryejnë vetëm shitje me para në dorë kundrejt konsumatorëve finalë, persona të patatueshëm;
  • tatimpaguesit që ofrojnë furnizimin me ujë për konsumatorët finalë si dhe tregu i rregulluar i energjisë elektrike;
  • Qëllimi ynë është dhënia e kohës së mjaftueshme për bizneset që të ngrenë, të përshtasin dhe të familjarizohen me lehtësi e sa më mirë me procesin e ri të fiskalizimit
  • Qasja jonë do të vijojë të jetë edukuese dhe këshilluese, me qëllim rritjen e efektivitetit të procesit, zbatimin e plotë dhe raportimin në kohë reale”.
- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit

WallStreet.al Deshirojme tju informojme per cdo artikull te ri qe publikojme ne web.
Dismiss
Allow Notifications