Home Ekonomi Kuvendi miraton buxhetin dhe paketën fiskale – Me 73 vota të mazhorancës, në seancën e tensionuar që zgjati më pak se 5 minuta

Kuvendi miraton buxhetin dhe paketën fiskale – Me 73 vota të mazhorancës, në seancën e tensionuar që zgjati më pak se 5 minuta

0
Kuvendi miraton buxhetin dhe paketën fiskale – Me 73 vota të mazhorancës, në seancën e tensionuar që zgjati më pak se 5 minuta

Në një seancë të tensionuar që zgjati më pak se 5 minuta, për shkak të protestës se opozitës me tymuese, Kuvendi miratoi në parim projektbuxhetin 2024 dhe projektligjet pjesë të paketës fiskale.

Tashmë, nga data 22 nëntor deri më 30 nëntor do të bëhet shqyrtimi nen për nen i paketës fiskale dhe i projektligjit “Për buxhetin e vitit 2024” në komisionet e përhershme., ku do të ketë dëgjesa edhe me grupet e interesit.

Komisionet për dhënie mendimi dorëzojnë në Komisionin për Ekonominë dhe Financat raportet për draftet brenda datës 27 nëntor 2023.

Ndërsa më 7 dhjetor programohet të jetë shqyrtimi nen për nen dhe në tërësi në seancë plenare i paketës fiskale dhe projektligjit “Për buxhetin e vitit 2024” dhe më tej miratimi i tyre.

Të ardhurat në projektbuxhet për vitin 2024 parashikohen në 674.7 miliardë lekë, shpenzimet 735.9 miliardë lekë dhe deficiti buxhetor 55.3 miliardë lekë.


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.