14.5 C
Tirana
E premte, 1 Mars 2024

Google vs Apple – Përdoruesit e iPhone do të marrin mesazhe të bezdisshme nga një pajisje Android që ka ‘reaguar’ ndaj tekstit të tyre

Duhen Lexuar

Google po i jep Apple një ‘shije të ilaçit të saj’. Përditësimet më të fundit të kompanisë në aplikacionin e saj Messages e çojnë betejën e saj me Apple edhe më tej, dhe do ta bëjnë mesazhin mes iPhone dhe Android-it edhe më të bezdisshëm se sa është tashmë.

Përditësimet janë të shkëlqyera nëse jeni përdorues i Android. Veçoritë e reja të Google Messages përfshijnë aftësinë për t’iu përgjigjur mesazheve individuale, yllëzimin e tyre dhe vendosjen e kujtuesve në tekste. Por këto veçori dhe disa përditësime të tjera të Messages janë të aktivizuara me RCS, që do të thotë se ato nuk do të jenë shumë të pajtueshme me SMS, që është standardi i mesazheve në të cilin kalon iMessage kur i dërgon mesazhe dikujt pa iPhone. IPhone-të shkëmbejnë mesazhe duke përdorur iMessage, sistemi i personalizuar i mesazheve të Apple, por kthehen në SMS kur dërgojnë mesazhe në një Android.

Një veçori që është pjesë e kthimit të Google ndaj Apple është se tani, kur përdoruesit e Messages reagojnë ndaj një teksti SMS me një emoji, përdoruesit e iPhone do të marrin një tekst që thotë se personi tjetër ka reaguar ndaj tekstit të tyre me një përshkrim të çfarëdo emoji që personi ka përdorur. Është e ngjashme me atë kur përdoruesit e iMessage reagojnë ndaj një teksti SMS, ku marrësi merr një mesazh në vend që të shohë reagimin e emoji-t.

Fushata e Google për t’i bërë presion Apple që të ndryshojë

RCS qëndron për Shërbimet e Komunikimit të Pasur dhe u zgjodh në vitin 2008 për të zëvendësuar potencialisht standardin e mesazheve SMS që vjen nga vitet 1990. Krahasuar me SMS, RCS mund të mbështesë më shumë veçori multimediale në mesazhe dhe ta bëjë më të lehtë dërgimin e gjërave si GIF dhe video me rezolucion të lartë, si dhe të bëjë më të mirë mesazhet në grup. Arsyeja është sepse RCS operon në internet, jo në gjerësinë e brezit të një operatori. Mesazhet me tekst të dërguara me RCS do të funksiononin si iMessages midis përdoruesve të iPhone, sipas The Verge.

Për shembull, si në iMessage, përdoruesit e Google Message do të jenë në gjendje të shikojnë videot e YouTube në aplikacion dhe mund të bëjnë një ngjarje kalendarike nëse një datë ose orë dërgohet në një mesazh.

Google dëshiron të shtyjë më shumë operatorë dhe zhvillues drejt RCS dhe larg SMS-ve. Kompani si AT&T dhe Verizon, dhe prodhues si Samsung dhe LG, kanë premtuar të gjithë RCS.

“Nga këndvështrimi i Google, ne mendojmë se çdo përdorues i Android duhet të ketë mesazhe përmes Wi-Fi”, tha Sanaz Ahari, e cila menaxhon Android dhe komunikimet e biznesit në Google, për The Verge. Ajo shtoi se ekosistemet Android dhe Apple kanë “shumë biseda”.

Kohët e fundit, CEO i Apple Tim Cook tha se ai nuk merr shumë reagime nga përdoruesit e iPhone se Apple duhet të rregullojë mesazhet midis iPhone dhe Android. Apple gjithashtu nuk ka shumë nxitje për ta bërë këtë. Në dokumentet ligjore nga një proces gjyqësor i vitit 2021 midis Epic Games dhe Apple, një ekzekutiv i Apple tha se “Lëvizja e iMessage në Android do të na dëmtojë më shumë sesa do të na ndihmojë”.

N.Xh. SCAN


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit