10.5 C
Tirana
E shtunë, 24 Shkurt 2024

Kërkesa europiane dhe amerikane janë bërë shtytësit kryesorë të çmimeve të metaleve!

Duhen Lexuar

Kërkesa nga Europa dhe Shtetet e Bashkuara është bërë një shtytës kryesor i çmimeve globale të metaleve, së bashku me atë nga Kina, pasi një rritje e elektrifikimit në ato rajone rrit oreksin për metale, tha kryetari ekzekutiv i Trafigura në një samit në Singapor.

Jeremy Weir tha në Samitin e FT Commodities Asia Summit të mërkurën se çmimet më parë ishin nxitur kryesisht nga kërkesa kineze, e cila përbën rreth gjysmën e konsumit të metaleve në botë.

Komentet vijnë në mes të një lëvizjeje globale nga qeveritë dhe prodhuesit e automjeteve për të rritur elektrifikimin dhe prodhimin e automjeteve elektrike, me korporatat në Europë që përballen me presionin rregullator për të ulur gjurmët e karbonit.

Me shumicën e kapacitetit të minierave dhe shkrirjes për disa metale kritike për tranzicionin energjetik të vendosur në Kinë, disa vende kanë filluar të kuptojnë se kjo nuk është në përputhje me sigurinë e tyre afatgjatë të furnizimit, tha Weir.

Këto qeveri duhet të jenë më efikase, pa ulur standardet, kur miratojnë miniera të reja, në mënyrë që industria të mund të zhvillojë metalet e nevojshme për të përmbushur kërkesat e tyre të tranzicionit energjetik, tha ai.

Për sa i përket trazirave energjetike pas krizës në Ukrainë, Weir tha se Europa ka bërë një punë të arsyeshme për të shkurtuar varësinë e saj nga furnizimi rus.

Weir pret që Europa të jetë në gjendje të shmangë një krizë gazi këtë vit, duke qenë se dimri i saj pritet të jetë i butë dhe depozitimi i gazit natyror aktualisht është “shumë i fuqishëm”.

Trafigura ka respektuar sanksionet europiane që kur Rusia pushtoi për herë të parë Ukrainën në shkurt dhe ka reduktuar ndjeshëm tregtinë ruse të naftës, tha Weir. Kjo ka rezultuar në shumë kompani të reja ose të vogla që përdorin anije të vjetra për të lëvizur naftën ruse në Lindje, shtoi ai.

Weir paralajmëroi gjithashtu se punësimi i njerëzve më pak të aftë që transportojnë vëllime më të mëdha nafte në distanca më të mëdha mund të jetë problematik, duke shtuar se ekziston një “rrezik i lartë aksidentesh”.


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit