30.5 C
Tirana
E shtunë, 20 Korrik 2024

Më pak orë furnizim me ujë! – Strategjia e re ul objektivët, pavarësisht reformës që synonte të kundërtën

Duhen Lexuar

Strategjia e re për zhvillimin e sektorit të ujësjellës – kanalizimeve ka ulur objektivat për zgjerimin dhe përmirësimin e cilësisë së shërbimit të furnizimit me ujë me për vitet në vijim, duke parashikuar shërbime më të këqija për qytarët.

Sipas dokumentit të nxjerrë për konsultim publik, objektivët janë rishikuar në ulje për vazhdimësinë e furnizimit me ujë, ku sipas stratgjisë së re viti 2023 do të mbyllet me 16 orë ujë furnizimin, apo 5 orë më pak nga sa parashikohej aktualisht.

Edhe në vitin 2024 dhe 2025 orët e furnizimit me ujë janë më pak, sesa objektivët aktualë. Po kështu, edhe objektivët për mbulimin me ujësjellës në nivel kombëtar kanë pësuar rënie me 10% në krahasim me strategjinë aktuale. Më konkretisht, stratgejia aktuale parashikonte që në vitin 2023 mbulimi me ujësjellës në nivel kombëtar të ishte 89.9%, ndërsa sipas dokumentit të ri, mbulimi parashikohet të arrijë në 79.7%.

Rishikimi në ulje i objektivëve për përmirësimim e sektorit të furnizimit me ujë vijnë në një kohë që pritshëmritë ishin në kah të kundërt për shkak të refromës të ndërmarrë për bashkimin e shoqërive të ujësjellës-kanalizimeve dhe kalimit të 51% të aksioneve nga bashkitë te Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë.

Reforma pasrashikon krijimin  e15 shoqërive, nga 58 që janë aktualisht, ndërkohë që bjektivat kryesorë janë: Furnizimi i pandërprerë me ujë për zonat urbane dhe gradualisht dhe për zonat rurale, si dhe përmirësimi i qëndrueshmërisë financiare për shoqëritë UK.

Ola Mitre /


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit

WallStreet.al Deshirojme tju informojme per cdo artikull te ri qe publikojme ne web.
Dismiss
Allow Notifications