6.5 C
Tirana
E premte, 23 Shkurt 2024

Nis projekti pilot për karikimin e makinave elektrike “jo Tesla” në rrjetin Supercharger

Duhen Lexuar

Në këtë pajisje, automjetet elektrike Tesla ngarkohen me fuqi të plotë, duke qenë në gjendje të karikojnë një bateri të tërë në më pak se një orë. Megjithatë, makina të tjera, nga prodhues të tjerë, nuk mund të përdornin këto pika karikimi Supercharger… deri më tani. Tesla ka nisur një projekt pilot për të testuar mundësinë e përdorimit të pikave të karikimit Supercharger edhe nga makina të tjera elektrike.

Stacionet e karikimit Tesla Supercharger në Europë kanë filluar të hapen për markat e tjera të makinave elektrike
Dhjetë stacione në Holandë tani mund të përdoren për karikim nga pronarët e makinave elektrike që nuk janë prodhuar nga Tesla. Për ta bërë këtë, do t’ju duhet të instalojnë aplikacionin Tesla në smartphone i cili do të përdoret për të pasur akses në stacionin e karikimit kur do tju duhet të lidhin makinën me stacionin e karikimit Supercharger. Natyrisht, karikimi është me pagesë dhe shpejtësia e karikimit varet gjithashtu nga fuqia me të cilën mund të fuqizohet makina.

Në aplikacionin Tesla në versionin 4.2.3 tani ekziston mundësia për të zgjedhur “Charge your non-Tesla car” në Supercharger. Duke përdorur të dhënat në aplikacion, Tesla do të monitorojë fluksin e trafikut që do të prodhojnë karikuesit kompatibël me makina të tjera, në mënyrë që të ketë të dhëna të qarta kur planifikon të zgjerohet në më shumë stacione ose në më shumë vende. Holanda është vetëm fillimi, pasi kompania tashmë ka njoftuar se do të hapë Superchargers në Norvegji në të ardhmen.

Tesla po fillon këto teste në Europë pasi autoritetet e BE-së kanë vendosur një standard për fishat dhe kabllot për që duhet të përodren për karikimin e makinave elektrike. Me shumë mundësi, Tesla do të lejojë në të ardhmen karikimin e makinave të tjera nga Supercharger edhe në SHBA, ku tashmë ka mbi 6400 stacione karikimi.

Përfaqësuesit e kompanisë pretendojnë se qasja në rrjetin Supercharger të makinave jo-Tesla do të përfitojë të gjithë:
“Ka qenë gjithmonë ambicia jonë që të hapim rrjetin Supercharger për automjetet elektrike jo-Tesla dhe, duke e bërë këtë, të inkurajojmë më shumë shoferë të adoptojnë makina elektrike. Kjo lëvizje mbështet misionin tonë për të përshpejtuar tranzicionin e botës drejt energjisë së qëndrueshme.”

Karikuesi V2 universal i Tesla

Tesla gjithashtu ka filluar të shesë një karikues makinash kompatibël me prodhuesit e tjerë të makinave elektrike. Ai bazohet në versionin e dytë të karikuesit të makinës Tesla, me një ndërlidhës standard J1772, i cili mund të sigurojë karikim në 9.6 kWh. Ai nuk përfshin veçoritë e avancuara të versionit 3, si WiFi, por vjen me një çmim konkurrues: 415 dollarë.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit