16.5 C
Tirana
E diel, 25 Shkurt 2024

“Të ardhurat e Qeverisë të shkëlqyera, Kujdes PPP-të” – Guvernatori Sejko, për Buxhetin 2023: Shqetësim çmimet, energjia dhe investimet publike

Duhen Lexuar

Ndërsa Buxheti i Shtetit i gëzohet një situate të shkëlqyer të ardhurash për shkak të rritjes së ccmimeve, situatë që pritet të vijojë edhe në vitin e ardhshëm, Banka e Shqipërisë këshillon Qeverinë që të bëjë kujdes me shpenzimet, në mënyrë të veçantë investimet publike, me një fokus të shtuar te bilanci i financiar i sektorit energjetik shqiptar nën rrezikun e çmimeve të larta në tregjet e huaja apo situata e prodhimit të brendshëm.

Guvernatori ka paraqitur në Kuvend opinionin e Bankës së Shqipërisë për Buxhetin 2023. Sejko foli për nevojën e rritjes së kontrolluar të shpenzimeve korrente në afatin e shkurtër, për të adresuar – në mënyrë të targetuar – goditjen që inflacioni sjell mbi shtresat më të varfra të shoqërisë.

Një pjesë e konsiderueshme e opinionin të Bankës së Shqipërisë iu dedikuar rreziqeve që paraqesin për financat e shtetit dhe të familjeve programet e partneritetit publik privat të njohura si PPP.

Banka e Shqipërisë pret që ekonomia shqiptare të vijojë të rezistojë mirë ndaj krizës, duke ulur ritmin e rritjes, por pa kaluar në recesion.

Lorenc Rabeta / SCAN

 


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit