Home Financa & Banka BQE shtrenjton “euron” – E çon normën e interesit në 2%, duke pasqyruar vendimin e Rezervës Federale

BQE shtrenjton “euron” – E çon normën e interesit në 2%, duke pasqyruar vendimin e Rezervës Federale

0
BQE shtrenjton “euron” – E çon normën e interesit në 2%, duke pasqyruar vendimin e Rezervës Federale

Banka Qendrore europiane rriti normat e interesit me gjysmë pikë përqindjeje të mërkurën duke e çuar në 1,5%, pas dy rritjeve me 75 pikë bazë në dy mbledhjet e saj të mëparshme, duke pasqyruar ndryshimin e ritmit të Rezervës Federale në SHBA një ditë më parë.

Ashtu si Fed, edhe BQE-ja paralajmëroi rritje të mëtejshme për të bindur investitorët se është ende serioze për të luftuar inflacionin, i cili mund të qëndrojë mbi objektivin e saj prej 2% deri në vitin 2025.

BQE ka rritur normat me një ritëm të paprecedentë për të frenuar çmimet që po rriten në të 19 vendet që përdorin euron, e nxitur nga kostot e karburantit që kur Rusia pushtoi Ukrainën dhe nga rihapja e ekonomisë pas pandemisë COVID-19.

Dorian Koça /


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.