10.5 C
Tirana
E shtunë, 24 Shkurt 2024

Pse blegtoria është në ‘pikiatë’? – Papa: Nuk krijon të ardhura për fermerët, subvencionet përjashtojnë “të vegjlit”

Duhen Lexuar

Sektori i blegtorisë është në rënie të lire prej shumë vitesh dhe politikat e ndërmarra nuk kanë shërbyer për rimëkëmbien e tij. Tashmë numri i bagëtive të mbarështuara është në nivelet më të ulëta dhe po ashtu edhe prodhimi i produkteve të bulmetit.

Në një intervistë për ScanTv, Prof. Lumturi Papa, eksperte në fushën e blegtorisë, sqaron disa nga arsyet që kanë çuar në këtë rënie të vazhdueshme, ku si kryesoren përmend të ardhurat e ulëta për blegtorët.

Nga ana tjetër, sipas saj skemat subvencionuese kanë qenë përjashtuese për fermat e vogla dhe është domosdoshmëri rishikimi i tyre.

Por ndërkohë që fenomeni i emigracionit është një shkak tjetër që ka prekur këtë sektor, ekspertja thekson se duhen marrë disa masa konkrete për rimëkëmbien e tij.

Aplikimi i skemave diskriminuese dhe rënia e prodhimit në tërësi në sektorin blegtoral, ka rënduar mbi konsumatorët të cilët përballen me çmime të rritura të produkteve shtazore.

Elisabeta Dosku /


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit