10.5 C
Tirana
E shtunë, 24 Shkurt 2024

Qeveria merr sërish borxh në tregun e huaj

Duhen Lexuar

Qeveria e Shqipërisë pritet të dalë sërish për borxh në tregun e huaj.

Vlera e Eurobondit përllogaritet në reth 500 milionë euro. Para se të dalë në tregjet e huaja, Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka shpallur garën për Këshilltar Ligjor që do të asistojë procesin.

Ky do të ishte eurobondi i gjashtë që emeton Shqipëria, që prej vitit 2010 kur doli për herë të parë në tregjet ndërkombëtare për të siguruar borxh.

Vlera totale e Eurobondeve të marra deri më tani është 1.8 miliardë euro.

Ibrahimaj 1280x720

Emetimi i Eurobondit, Ibrahimaj: Do të përkthehet në investime dhe rritje ekonomike

Burimi: A2 CNN

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit