11.5 C
Tirana
E enjte, 22 Shkurt 2024

Shqipëria ende pa strategji për mbetjet urbane – Haxhimali: Duhet investuar më shumë në këtë drejtim

Duhen Lexuar

Ndërkohë që vendet e BE-se hartojnë strategji për mbetjet urbane , qeveria shqiptare e sheh legjislacionin e miratuar që prej vitit 2008 si mjaft efikas për territorin shqiptarë.

I ftuar “ Në Fokus” Elvis Tosuni këshilltari i ministrisë së mjedisit dhe turizmit u shpreh se ligji është funksional për strategjinë e mbetjeve urbane.

Nga ana tjetër, Haxhimali u shpreh se është investuar në ndarjen e mbetjeve , në fund hidhen të gjitha në një vend.

Në vitin 2020 menaxhimi i mbetjeve urbane u përkeqësua, pasi u rrit më tej përqindja e popullatës që nuk e mori këtë shërbim.


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit