26.5 C
Tirana
E shtunë, 20 Korrik 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

fondeve

Institucionet, 2.1 mld lekë efekte negative në buxhet – KLSH: U kryen 19 auditime në 4 muaj. Dominon menaxhimi jo efektiv i fondeve

Mbi 2.1 mld lekë përllogariten efektet negative në buxhetin e shtetit, shkaktuar nga institucionet publike në 4 muajt e parë të këtij viti. Nga...

Pensionet private, kufij striktë për shoqëritë administruese – Raportim të detyruar në AMF për mjaftueshmërinë e fondeve

Shoqëritë administruese të fondeve të pensioneve private do të jenë të detyruara të kenë një kapital minimal të vetin në fondin që administrojnë, ndërkohë...

Pensionet private, në konsultim rregullorja për licencat – Shoqëritë administruese do zbardhin burimin e fondeve dhe pasQyrat financiare të 3 viteve

Pas hyrjes në fuqi të ligjit per pensionet private, Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare ka nxjerrë për konsultim publik dhe projektrregulloren përkatëse për licencimin dhe...

Pensionet private, hyn në fuqi ligji i ri – Risitë/Lehtësi fiskale për anëtarët dhe forma të reja të fondeve

Ligji i ri për “Për fondet e pensionit privat”, që synon mbrojtjen e interesave të anëtarëve të fondit, si edhe nxitjen e pjesëmarrjes në...

Institucionet, 2.3 mld lekë dëm ekonomik – 4-mujori/ KLSH auditon 55 institucione: Parregullsi në përdorimin e fondeve publike

Mbi 2.3 mld lekë është dëmi ekonomik dhe efektet negative për shkak të parregullsive, të shkaktuara në buxhet, nga institucionet publike, në 4 muajt...

Institucionet, 90 mld lekë dëm ekonomik buxhetit – KLSH: Parregullsitë në përdorimin e fondeve publike, shkelje të disiplinës buxhetore

Mbi 90 mld lekë është dëmi ekonomik dhe efeketet negative për shkak të parregullsive, të shkaktuara nga institucionet publike, gjatë vitit 2022. Konstatimi vjen...

“Institucionet s’paguajnë vendimet gjyqësore për bizneset” – Avokati i Popullit: Justifikimi kryesor, mungesa e fondeve në buxhet për shlyerjen e faturave

Institucionet publike nuk shlyejnë detyrimet financiare ndaj bizneseve edhe nëse këta të fundit e kanë përfituar këtë të drejtë përmes një vendimi gjykate të...

Çfarë parashikon plani kombëtar spitalor? – Nga monitorimi i fondeve publike, investimet dhe mirëadministrimi

Në fletoren zyrtare u botua Plani Kombëtar Spitalor për vitet 2023-2030. Fokusi i këtij plani do të jetë fuqizimi i sistemit shëndetësor, fuqizimi i...

Si u shpërndanë paratë’ në bujqësi? – Nafta mori 43% të fondeve, bimët mjekësore u “diskriminuan”

Mbështetja financiare për fermerët përmes Skemave Kombëtare gjatë vitit 2022 arriti në afro 5.1 miliardë lekë edhe pse në fillim vit u parashikuan më...

Brukseli rekomandon ngrirjen e 7.5 miliardë euro të fondeve të BE-së për Hungarinë!

Komisioni Europian rekomandoi të mërkurën që 7.5 miliardë euro të fondeve të BE-së t’i ndaloheshin Hungarisë mbi shqetësimet për sundimin e ligjit. Budapesti kishte...

Latest news

- Advertisement -spot_img
WallStreet.al Deshirojme tju informojme per cdo artikull te ri qe publikojme ne web.
Dismiss
Allow Notifications