10.5 C
Tirana
E shtunë, 24 Shkurt 2024

“Taksa për ndotësit e mëdhenj, e vonuar” – Nika: Ka rëndësi për klimën, niveli i pagesave të caktohet në bazë të ndotjes

Duhen Lexuar

Eskpertët e mjedisit e konsiderojnë të vonuar rritjen e taksave për ndotësit e mëdhenj. Komenti vjen pas rekomandimit të Fondit Monetar Ndërkombëtar Fondi Monetar, për qeverinë shqiptare, ku sugjerohej taksimi i tyre, si një formë për arritjen e objektivave në mbrojtje të klimës.

Sipas Nikës, vlera e taksave duhet të përcaktohet në bazë të nivelit të ndotjes,q ë shkakton secila prej industrive, që përfshihen në këto kategori.

Eksperti thotë se vendosja e këtyre taksave është një formë e drejtpërdrejtë, që edhe Shqipëria të arrijë objektivat e vendosur në marrëveshjen e Parisit, në kontekstin e ndryshimeve klimatike.

Ola Mitre /

 


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit