11.5 C
Tirana
E premte, 1 Mars 2024

Warren Buffett dhuron 750 milionë dollarë në prag të Festës së Falënderimeve!

Duhen Lexuar

Warren Buffett dhuroi më shumë se 750 milionë dollarë në aksionet e Berkshire Hathaway për katër fondacione të lidhura me familjen e tij në prag të Festës së Falënderimeve dhe investitori legjendar tha se koha nuk ishte rastësi pasi kjo është mënyra e tij për të falënderuar fëmijët e tij për punën e tyre bamirëse.

“Unë kam një krenari personale për mënyrën se si dolën fëmijët e mi,” tha ai. “Ndihem mirë për faktin se ata e dinë se ndihem mirë me ta. Ky është miratimi përfundimtar për fëmijët e mi dhe është deklarata përfundimtare që fëmijët e mi nuk duan të jenë të pasur vetë nga trashëgimia.”

Investitori 92-vjeçar i dhuroi 1.5 milionë aksione të klasit B të konglomeratit të tij Fondacionit Susan Thompson Buffett, i quajtur kështu për gruan e tij të parë. Ai gjithashtu dha 300,000 aksione të klasës B secila për tre fondacionet e drejtuara nga fëmijët e tij: Fondacioni Sherwood, Fondacioni Howard G. Buffett dhe Fondacioni NoVo.

Marrësit këtë herë nuk përfshinin Fondacionin Bill & Melinda Gates. “Oracle of Omaha” është zotuar të japë pasurinë e tij me kalimin e kohës dhe ka bërë donacione vjetore për të njëjtat pesë organizata bamirëse që nga viti 2006.

Në qershor, ai i dha 11 milionë aksione të klasës B Fondacionit Gates, 1.1 milionë aksione B Fondacionit Susan Thompson Buffett dhe 770,218 aksione secili për tre fondacionet e fëmijëve të tij.


Burimi: ScanTv.
Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.

- Reklama -
spot_img
- Reklama -

Artikujt e Fundit