21.5 C
Tirana
E hënë, 15 Korrik 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

inflacioni

Inflacioni zbret në nivelin më të ulët në 3 vjet –  Por, bulmeti mbetet i shtrenjtë. Brenda vitit u rrit me 3.4%

Rritja e çmimeve është ngadalësuar ndjeshëm gjatë këtij viti. INSTAT raporton se inflacioni, që mat ndryshimin e çmimeve për një shportë të caktuar të...

“Nuk ka më pritshmëri për goditje nga inflacioni” – Meka: Ulja e normës bazë, nxitet kredimarrja dhe konsumi

Vendimin e Bankës së Shqipërisë për uljen e normës bazë me 0.25 pikë përqindje për herë të parë që nga marsi 2022, eksperti i...

Çmimet në Shqipëri, më të lira se rajoni dhe BE-ja – Në muajin Maj, inflacioni sipas Eurostat vlerësohet në 2.5%

Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit, që mat rritjen e çmimeve sipas metodologjisë së ‘Agjencisë Europiane të Statistikave’, në muajin Maj të vitit...

Çmimet u rritën 2 herë më pak se vjet – Inflacioni arrin në 2.3% në mars, ndikuan kryesisht ushqimet dhe qiraja

Çmimet në muajin mars të këtij viti u rritën me 2.3% tregojnë të dhënat më të fundit nga “Instituti i Statistikave”. Krahasuar me një...

Inflacioni rriti përdorimin e overdrafteve – Bizneset shfrytëzuan më shumë paradhëniet bankare se individët

Overdrafti është një mjet financiar që përdoret nga individët dhe bizneset për të mbuluar nevojat financiare të papritura si dhe për të rritur likuiditetin....

Inflacioni barazon mesataren e BE-së – Çmimet në shkurt u shtrenjtuan me 2.8%. Shqipëria ka inflacionin më të ulët në rajon

Në muajin shkurt të vitit 2024, të dhënat e publikuara nga INSTAT mbi inflacionin e matur sipas metidës europiane konfirmojnë një rritje më të...

Çmimet nën “kontroll” në muajin shkurt – Inflacioni vlerësohet në 2.6%, poshtë objektivit të Bankës së Shqipërisë

Në më shumë se dy vite inflacioni për herë të parë ka rënë nën nivelin e objektivit të Bankës së Shqipërisë që është 3%....

Inflacioni në Shqipëri mbi mesataren e BE-së – Sipas metodës së Eurostat, në Janar 2024 çmimet u rritën me 4%

Sipas të dhënave të publikuara nga Instituti i Statistikave, Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit për muajin Janar të vitit 2024 në Shqipëri, ...

Çmime më të lira në janar – INSTAT konfirmon tendencën rënëse. Në muajin e parë të vitit, inflacioni 3,4%

Fillimi i vitit 2024 ka konfirmuar tendencën rënëse të çmimeve të nisur gjatë fundvitit të kaluar. Të dhënat më të fundit nga INSTAT tregojnë...

“Inflacioni u reduktua në 4%. Ekonomia u rrit 3,5%” – Guvernatori Sejko, i pranishëm në forumin e “Euromoney”

Në Shqipëri është arritur reduktimi i inflacionit nga piku prej 8.3% në nëntor 2022, në nivelin prej 4% në dhjetor 2023. Në të njëjtën...

Latest news

- Advertisement -spot_img
WallStreet.al Deshirojme tju informojme per cdo artikull te ri qe publikojme ne web.
Dismiss
Allow Notifications