21.5 C
Tirana
E shtunë, 2 Dhjetor 2023
- Reklama -
spot_img

Ekonomi

Miratohet bonusi i fundvitit për pensionistët – Shpërndarja nis nga e hëna bashkë më pensionet!

Këshilli i Ministrave njofton se ka miratuar vendimin për shpërblimin e pensionistëve dhe personave të tjerë që përfitojnë trajtime financiare me bonusin e fundvitit,...

Rihapen tenderët për eficiencën e energjisë – Synohet ngritja e databazës së konsumit energjetik dhe monitorimi i planeve sektoriale

Agjencia për Eficiencën e Energjisë ka rihapur tenderët, që kanë në fokus monitorimin e planeve të detajuara sektoriale, si dhe ndërtimin e databazës për...

Varianti përfundimtar i amnistisë, buxhetit i kursehen mbi 5 Mln euro – Do të përfitojnë 620 persona. Përjashtohet korrupsioni, krimi ekonomik e zaptimi i...

Drafti përfundimtar për Aministinë Penale i depozituar tashmë në Kuvend ka zgjeruar numrin e përfituesve, ndërkohë që sipas vlerësimeve të ekspertëve, llogaritet se arkës...

KOSTT listohet në bursën e energjisë – Kompania e parë nga Kosova, numri i subjekteve shqiptare arrin në 16

Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut është anëtari i parë i regjistruar i Bursës Shqiptare të Energjisë Elektrike, për zonën ofertuese të Kosovës. Tashmë,...

Pensionet, minatorët kërkojnë ndryshimin e statusit – Nikollaj: Shtesa 1% të aplikohet kur dalin në pension. Problem, derdhja e kontributeve

Minatorët kërkojnë që shtesa 1 për qind të aplikohet në momentin e daljes në pension dhe jo kur të mbushin moshën për pension pleqërie...

Tjetër shitje energjie nga KESH – Arkëtohen 2.8 mln euro, të ardhurat nga eksporti arrijnë në 52.3 mln euro

Përveç problemeve të shkaktuara me rrjetin elektrik, apo qarkullimin e automjeteve në disa zona, rreshjet e ditëve të fundit janë pasuar me efekte pozitive...

Prani e ulët investitorësh, bonot rriten në 3.41% – Ankandi i fundit i nëntorit reflekton rritjen e normës bazë nga Banka e Shqipërisë

Rritja e fundit e normës bazë të interesit nga ana e Bankës së Shqipërisë ka nisur të transmetohet te yield-et e bonove të thesarit....

8 mln euro nga eksportet e energjisë – Tenderët e nëntorit, KESH gjeneron të ardhura pas mbiprodhimit në Kaskadë

Situata e favorshme hidrike në Kaskadën e Drinit ka favorizuar eksportin e energjisë nga Korporata Elektroenergjetik Shqiptare, teksa vetëm gjatë muajit nëntor janë zhvilluar...

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë miraton Strategjinë Afatmesme të Zhvillimit 2024-2026 dhe buxhetin e vitit të ardhshëm

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë ka miratuar Strategjinë Afatmesme të Zhvillimit të Bankës së Shqipërisë për periudhën 2024- 2026, buxhetin për vitin 2024...

Shqipëria tërhiqet nga taksa progresive mbi karbonin – Komisioni i Ekonomisë nuk i hap “dritën jeshile” propozimit të qeverisë

Edhe pse qeveria shqiptare ka dërguar për miratim në Kuvend një projektligj, që përcakton rritjen graduale të taksës së karbonit nga 1 janari 2024...

Artikujt e Fundit

- Reklama -