19.5 C
Tirana
E shtunë, 2 Dhjetor 2023
- Reklama -
spot_img

Biznesi & Start-Up

Bizneset do të rrisin çmimet e produkteve – Vrojtimi i BSH: Konsumatorët heqin dorë nga blerjet në shuma të mëdha!

Bizneset në sektorët e prodhimit dhe shërbimeve parashikojnë të rrisin çmimet e mallrave, duke shkaktuar edhe një reagim të konsumatorëve, të cilët pritet të...

Huadhënia “frenon” për bizneset, rritet për individët – BSH: Rritja e fortë e kërkesës së huaj për turizëm, përmirësoi likuiditetin e sipërmarrjeve

Huadhënia për sektorin privat ka pësuar ngadalësim gjatë vitit 2023, ndërsa e kundërta ka ndodhur për individët. Në një analizë të tendëncës për kreditim,...

Klasi i energjisë së pajisjeve, detyrime për bizneset – Projektligji/ Etiketa mbi konsumin, gjoba “të kripura” në rast shkeljesh

Furnizuesit dhe tregtarët do të kenë detyrime të reja në drejtim të etiketimit të produkteve për klasin e energjisë. Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë...

Individët dhe bizneset “largohen” nga euro – Bankës së Shqipërisë analizon tendencën. Interesat e kredive në lekë, më të lira

Tremujori i tretë i vitit është karakterizuar nga zhvendosja e portofolit drejt kreditimit në lekë, e ndihmuar nga ngushtimi i shpejtë i diferencës midis...

EXPO e grave sipërmarrëse në Shqipëri – Krijohen ura bashkëpunimi për fuqizimin e bizneseve lokale

Rreth 40 biznese  shqiptare të drejtuara nga gratë morën pjesë në “Ekspo-n e Grave në Sipërmarrje” në Tiranë së bashku me partnerë nga sektori...

“Të rikthehet taksimi për bizneset e vogla” – FMN: Kërkohen reforma për rritjen e të ardhurave

Fondi Monetar Ndërkombëtar rekomandon qeverinë shqiptare që të marrë masa fiskale të cilat sjellin më shumë të ardhura, siç janë heqja e përjashtimeve të...

Shtrenjtimi i huave, bizneset rrisin çmimet – Norma mesatare e kredive shkoi këtë vit 6.4%, nga 5.8% në 2022. Ndikoi inflacioni

Rritja e normave të interesit të kredive këtë vit në 6.4%, nga 5.8% në fund të vitit 2022, është kthyer në barrë shtesë për...

2020-2023, për çfarë kanë marrë kredi bizneset? – Dominon blerja e pajisjeve dhe pasurive të paluajtshme, përkatësisht 28% dhe 27% e totalit

Një vlerësim afatmesëm i treguesve të kreditimit tregon se kompanitë në vend u drejtohen më së shumti bankave për të financuar blerjet e pajisjeve...

Çfarë taksash do të ndryshojnë në 2024-ën? – Paketa fiskale/ Ndërhyrje në disa industri, preken biznese dhe qytetarë

Tremujori i fundit i vitit daton me periudhën kur Ministria e Financave harton projektbuxhetin dhe paketën fiskale për vitin pasardhës dhe duket se puna...

Begaj takim me sipërmarrës të bizneseve arbëreshe e shqiptare në Kalabri – I fton të shohin Shqipërinë si mundësi të re bashkëpunimi

Presidenti i Republikës,  Bajram Begaj gjatë vizitës në Kalabri zhvilloi edhe një takim me sipërmarrës të bizneseve arbëreshe e shqiptare në Kalabri. Begaj ftoi sipërmarrësit...

Artikujt e Fundit

- Reklama -