19.5 C
Tirana
E shtunë, 2 Dhjetor 2023
- Reklama -
spot_img

Financa & Banka

Taksa e karbonit shtyhet në 1 Korrik 2026 – Ndryshon niveli. Aplikimi fillon me 1.5 lekë/kg, nga 0.5 lekë/kg që ishte propozimi fillestar

Vendosja e taksës së karbonit të parashikuar në paketën fiskale të vitit të ardhshëm për industrinë që përdor qymyrin si lëndë djegëse, si ajo...

Varianti përfundimtar i amnistisë, buxhetit i kursehen mbi 5 Mln euro – Do të përfitojnë 620 persona. Përjashtohet korrupsioni, krimi ekonomik e zaptimi i...

Drafti përfundimtar për Aministinë Penale i depozituar tashmë në Kuvend ka zgjeruar numrin e përfituesve, ndërkohë që sipas vlerësimeve të ekspertëve, llogaritet se arkës...

Bizneset do të rrisin çmimet e produkteve – Vrojtimi i BSH: Konsumatorët heqin dorë nga blerjet në shuma të mëdha!

Bizneset në sektorët e prodhimit dhe shërbimeve parashikojnë të rrisin çmimet e mallrave, duke shkaktuar edhe një reagim të konsumatorëve, të cilët pritet të...

Prani e ulët investitorësh, bonot rriten në 3.41% – Ankandi i fundit i nëntorit reflekton rritjen e normës bazë nga Banka e Shqipërisë

Rritja e fundit e normës bazë të interesit nga ana e Bankës së Shqipërisë ka nisur të transmetohet te yield-et e bonove të thesarit....

Bonot, të qendrueshme, obligacionet rritje të lehtë – Letrat me vlerë të qeverisë përgjatë gjithë vitit të ankoruara pranë normes bazë të BSH

Rritja e normës bazë të interesit nga ana e Bankës së Shqipërisë në fillim të këtij muaji ka ndryshuar disi trajektoren e yielde-ve të...

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë miraton Strategjinë Afatmesme të Zhvillimit 2024-2026 dhe buxhetin e vitit të ardhshëm

Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së Shqipërisë ka miratuar Strategjinë Afatmesme të Zhvillimit të Bankës së Shqipërisë për periudhën 2024- 2026, buxhetin për vitin 2024...

Shqipëria tërhiqet nga taksa progresive mbi karbonin – Komisioni i Ekonomisë nuk i hap “dritën jeshile” propozimit të qeverisë

Edhe pse qeveria shqiptare ka dërguar për miratim në Kuvend një projektligj, që përcakton rritjen graduale të taksës së karbonit nga 1 janari 2024...

50 milion euro kredi për ujësjellësit – Investime për përmirësimin e situatës dhe fuqizimin e shoqërive rajonale

Qeveria do të marrë 50 mln euro kredi nga kFW gjermane, në funksion të investimeve në sektorin e ujësjellës – kanalizimeve. Marrëveshja e huasë...

Koncesionet do marrin më shumë para’ – Buxheti 2024 arrin në 14.3 mld lekë, 1.3 mld lekë më shumë se sivjet 

Kontratat koncesionare do të marrin më shumë para’ nga buxheti i shtetit për vitin 2024. Sipas projektbuxhetit, për vitin që vjen janë akorduar në...

Kuvendi miraton buxhetin dhe paketën fiskale – Me 73 vota të mazhorancës, në seancën e tensionuar që zgjati më pak se 5 minuta

Në një seancë të tensionuar që zgjati më pak se 5 minuta, për shkak të protestës se opozitës me tymuese, Kuvendi miratoi në parim...

Artikujt e Fundit

- Reklama -