21.5 C
Tirana
E shtunë, 2 Dhjetor 2023
- Reklama -
spot_img

Auto & Imobiliare

Automotive Fair Albania, seri aktivitetesh e risi – Rikthehet edicioni II i ngjarjes më të shumëpritur të makinave!

Edicioni i II-të i Automotive Fair Albania është rikthyer te Pallati i Kongreseve, sheshi “Nënë Tereza”, sheshi “Italia”, me një sërë aktivitetesh e risish,...

31.5% e mjeteve “ngelin në klasë” – Rritet norma e makinave që nuk kalojnë testin e kontrollit teknik

Sipas raportit të publikuar nga DPSHTRR, raport ky që i referohet periudhës Janar-Shtator 2023 mbi kontrollin teknik të mjeteve, rezulton se i janë nënshtruar...

Bie kredia për industrinë nxjerrëse, rritet për tregtinë e automjetet – Tetëmujori/ Huaja për biznesin përmirësohet pas luhatjeve në muajt e verës

Në fund të tetëmujorit të këtij viti kredia bankare për bizneset ka arritur në total 428.3 miliardë lekë, përfshirë edhe interesat, duke rikthyer ritmet...

Shqiptarët jashtë për turizëm, kartoni jeshil rritje 45% – U paguan rreth 1.2 milionë euro për sigurimin e makinave që udhëtuan jashtë kufijve

Rritja shifrave të turizmit gjatë kësaj vere konfirmohen edhe nga të dhënat e tregut të sigurimeve, të cilat flasin për një shtim të fortë...

150 Mln euro nga sigurimi i makinave, pronës e shëndetit – 8-mujori, numri i kontratave të lidhura arriti mbi 971 mijë, me rritje prej...

Shqiptarët kanë shpenzuar rreth 150 milionë euro këtë vit për të siguruar pronat, jetën e shëndetin e veccanërisht makinat, më një rritje prej mbi...

Korrik, dominon kredia për tregti e riparim makinash – Fluksi i huave të reja, në rënie të dukshme krahasuar me qershorin

Ndërsa kredia e dhënë nga bankat për bizneset ka shënuar rënie të flukseve gjatë korrikut, në rritje të fortë është vetëm grupi “Tregtia me...

Aksidentet me makina, dëmshpërblimet rriten me 12.2% / Janar-korrik, kompanitë e sigurimeve paguan 26 milionë euro për të mbuluar dëmet

Vera e këtij viti ka shënuar një rritje të ndjeshme volumit të dënshpërblimeve që kanë paguar kompanitë e sigurimit për të mbuluar dëmet e...

Kriza dhe interesat e larta, ngadalësohet kreditimi i bizneseve dhe individëve

Më pak individë po blejnë shtëpi dhe më pak biznese po zgjerojnë aktivitetin e tyre. Është kjo situata që rrëfejnë të dhënat e kreditimit...

Shqipërisë i kërkohet të caktojë një normë tavan për transaksionet kesh

Për të blerë një automjet, apartament, apo çdo mall e shërbim tjetër të kushtueshëm, shqiptarët mund të paguajnë kesh të gjithë shumën, pavarësisht se...

Shqiptarët “dynden” drejt makinave elektrike – Çdo muaj importohen 6 miliardë lekë automjete

Qytetarët shqiptarë duket se po ndjekin një trend të ri sa i takon blerjes së automjeteve, duke u orientuar më së shumti drejt atyre...

Artikujt e Fundit

- Reklama -