29.5 C
Tirana
E mërkurë, 24 Korrik 2024
- Advertisement -spot_img

TAG

Rritet

Fuqizohet ushtria, buxheti rritet 27 milionë euro në vit – Blerje armatimesh dhe sistemesh kompjuterike për forcat e luftimit

Qeveria shqiptare po i kushton vëmendje të veçantë fuqizimit të ushtrisë, duke dhënë mbështetjen e nevojshme buxhetore për këtë qëllim. Referuar programit buxhetor afatmesëm...

Si do të ndikojë në ekonominë shqiptare Censi 2023? – Gjokutaj: Të rritet kapaciteti i administratës dhe të menaxhohet buxheti 

Të dhënat e Censit 2023 u analizuan në emisionin Ekonomia 3D, por duke e parë në aspektin ekonomik, si do të ndikoj në ekonominë...

“Të rritet energjia e tregtuar në bursën shqiptare” – Kuvendi, kërkesa Entit Rregullator edhe për investimet dhe sigurinë kibernetike

Enti Rregullator i Energjisë duhet të luajë një rol më aktiv në drejtim të rritjes së volumit të energjisë së tregtuar në Bursën Shqiptare...

Fieri, “lider” në prodhimin bujqësor – Rritet prodhimi i drithërave në Shqipëri dhe botë

Ashtu siç rritet prodhimi i drithërave në botë edhe të korrat në Shqipëri janë në rritje. Sipas të dhënave të INSTAT, prodhimi i drithërave...

Qeveria parashikon të mbledhë më shumë para’ – Miratohet kuadri fiskal/ Rritet “tavani” për të ardhurat dhe shpenzimet

Qeveria ka rishikuar me rritje të ardhurat dhe shpenzimet për vitin 2024, si pasojë e performancës pozitive të ekonomisë përgjatë këtyre muajve. Këshilli i Ministrave...

Rritet numri i kompanive në shërbime financiare dhe sigurime – Analiza/ Si ka ndryshuar numri i bizneseve në 5 vitet e fundit

Në 5 vitet e fundit, numri i ndërmarrjeve aktive në sektorin e aktiviteteve financiare dhe të sigurimit është rritur ndjeshëm. Nga 1.297 ndërmarrje që...

“Energjia, nis investimi në qytetet turistike” – OSSH, punime në zonën Radhimë-Orikum-Llogara. Rritet siguria e furnizimit

Operatori i Sistemit të Shpërndarjes ka nisur zbatimin e planit të investimeve në zonat turistike të vendit, me qëllim rritjen e sigurisë së furnizimit...

Rritet interesi për fondet e pensioneve private – Në fund të tremujorit të parë numri i anëtarëve u shtua me 4,53%

Numri i personave që zgjedhin të investojnë në skemat e pensioneve private është shtuar dukshëm nga viti në vit dhe si rrjedhojë, bashkë me...

Fokusi i kreditimit, tregtia dhe ndërtimi – Rritet huaja e re në sektorët kryesorë të ekonomisë

Sipas shifrave të publikuara nga “Banka e Shqipërisë” mbi huanë e re për korporatat jofinanciare private të cilësuara sipas aktivitetit ekonomik, në muajin prill...

Rritet energjia e tregtuar në alpex – Bursa shqiptare e energjisë, ndikon bashkimi i tregjeve me Kosovën

Bashkimi i tregjeve energjetike Shqiqëri – Kosovë ka rritur volumet e tregtuara në Bursën Shqiptare të Energjisë Elektrike, ALPEX. Sipas të dhënave të përpunuara...

Latest news

- Advertisement -spot_img
WallStreet.al Deshirojme tju informojme per cdo artikull te ri qe publikojme ne web.
Dismiss
Allow Notifications